Papricas de pui cu galuste din paine

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 2 Feb 2010 | 5808 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru papricas:
  • - 2 pulpe de pui
  • - 1 ceapa
  • - 1 lingura boia de ardei
  • - usturoi din belsug
  • - 1 lingura faina
  • - 2 linguri de smintina
  • Pentru galuste:
  • -6 chifle mari (mai vechi/2-3 zile
  • -250 ml lapte
  •  -1 ceapa micuta
  • -1 lgt unt/ulei pt prajit
  • -1 ou
  • -1 legatura mica patrunjel
  •  -sare, piper
  •  -1 lgt faina (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste din paine:

 

  • Pentru papricas:Tocam ceapa si o calim in ulei.Separam partea de sus a pulpelor de cea de jos, punem peste ceapa si punem capacul... puteti folosi in loc de pulpe -piept de pui....dupa citeva minute le intoarcem si le lasam iar la transpirat (distolit) cu capac.Adaugam boiaua de ardei si stingem cu o cana mare de apa.
  • Adaugam usturoiul presat, tocat marunt, cum dorim... lasam sa fiarba la foc mic, acoperit, vreo 20 de minute, depinde de cit de simpatic a fost puiul. Din cind in cind le mai intoarcem da nu e musai ca se fac oricum in abur.
  • Cind furcilitza strapunge foarte usor carnea, puiutzul este gata si in tigaie avem sos mult.
  • Intr-un vas mai mic amestec bine 1 lingura de faina cu 2 de smintina si adaug cite putina apa foarte rece pina arata ca un aluat de clatite. Daca fac cu smintina lichida atunci pun mai multa si nu pun apa.
  • Torn faina desfacuta in smintina peste pui, condimentez cu sare, piper si frunze de patrunjel tocate, las sa dea un clocot mic si pun pe farfurie.

 

  • galuste:Taiem painea feliute, cubulete.Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam.Lasam sa traga vreo 10 minute, dupa care framantam putin.Tocam ceapa fin, o calim, atat cat sa se înmoaie (nu se rumeneste)O adaugam la aluatul de chifle si lapte. Adaugam patrunjelul, oul, sare, piper.Framantam.Daca aluatul vi se pare cam moale, adaugati 1 lingurita de faina.ormam bile. Eu le-am facut mai  mari ca sa le fac mai repede, le puteti face mai mici, dupa preferinta.Le fierbem in apa cu sare cand incepe sa clocoteasca usor.Galustele sunt fierte, atunci cand se ridica la suprafata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste din paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu pui si pleurotus